SPOLUPRÁCE

Dlouhodobě spolupracujeme nejen s útulky u nás, ale i na Slovensku. Pořádáme různé psí akce, srazy, ale i materiální pomoci. Vytváříme kalendáře, trička, látkové tašky, kdy výtěžek putuje danému útulku.

Staráme se také o kočičky volně žijící v Mohelnici. Podporujeme dobrovolnice, které se starají o zhruba 40 venku  žijících koček. Našim cílem je podpořit kastrace, naplnit jim bříška a najít nový domov. Spousta z Vás nás v tomto podporuje, chodí na srazy, nosí materiální pomoc a my si toho moc vážíme. V tomto eshopu můžete zakoupit pytel granulí a věnovat ho opuštěným psům nebo kočkám.

Vše zdokumentujeme a ujistíme Vás, že to opravdu dorazilo tam, kam mělo. Důvěra je pro nás důležitá. 

Budeme ještě radši, když se k nám připojíte a budete pomáhat s námi. Uvítáme každého člena, protože každý člen je důležitý! Najdete nás na facebooku – Z osady domů-pomoc psům z východního Slovenska, na instagramu – z osady domu. Můžete si pročíst články, prohlédnout fotky na rajčeti.

Za dokumentaci děkujeme Barboře Grúzové, která je nejen profesionál v oblasti focení, ale také velký pejskař. Danica je útulková -jezdí, přebírá, skladuje materiální pomoc, kterou posléze odváží na Slovensko. A já, Klára, vše organizuji, podporuji a pomáhám s výcvikem a poradenstvím pro týrané a nesocializované psy.

 

Sdílím vzkaz od Danici, která se každý den věnuje hledáním domova pro ty nejzranitelnější.

Poslední dobou každý večer usedám k počítači a tvořím alba pejskům, aby měli šanci najít domov. Dovolte mi dnes vynechat a díky fenečce Vanesce Vám říci, s čím se potýkáme u pejsků nejčastěji. Je to strach.
Dokážete si představit, čím si museli projít, když je pro ně člověk hrozba?
V březnu tomu bude rok, co jsem si přivezla asi 6 měsíců starou fenečku z osady, dostala jméno Chilli. V hlavě mi běželo, že je to štěně, že bude v pohodě, že ani pomalu nestačila zažít nic zlého. Opak byl ale pravdou. Bylo na ni znatelné, že ji někdo bil, že psi se do ní pouštěli, fousky na čumáku měla zlámané, jizvy na hlavě čerstvé. Nasazení obojku byl boj, vylézt schody noční můra, vyjít z bytu katastrofa, při každé manipulaci čůrala strachy. Krčila se na zemi, třepala se, snažila se někam zalézt a tam v tichosti přežít. Jít mezi lidi věc nereálná, natož ke skupince psů. Nebudu Vám lhát, brečela jsem nad ní.
Začátky nebyly lehké, vyhledala jsem i pomoc zkušené výcvikářky, aby mi pomohla vrátit Chilli zpět do života. Co ale hlavně Chilli potřebovala, byl prostor, pochopení, podpora a láska. Musela se naučit mi věřit. Věřit, že člověk může být i hodnej, že ne každej pes ji chce pokousat nebo zabít. Že plast a podobný odpad se běžně nežere. Chvilku nám to trvalo, ale podařilo se. Každej pokrok kupředu mi dával naději, že všechno bude dobrý. Určitá forma strachu v ní asi zůstane, nedokážu vymazat její minulost, ale dnes máme doma úplně jinou fenečku, než co jsme skoro před rokem přivezli. Nezměnila jsem svět, ale Chilli jsem změnila celý život.
Pokud přemýšlíte o adopci a tohle Vás děsí, nebojte, zvládnete to! A stojí to za to! Až uvidíte na vlastní oči tu změnu, budete hrdí nejen na sebe, ale i na svého psího parťáka.
Děkuji Vám všem, kteří adoptujete, kteří jste se setkali s něčím podobným a nevzdali to. Pokud máte svoje příběhy, podělte se o ně. Třeba zrovna Váš příběh může změnit osud nejednoho chlupáče za mřížemi.
Přikládám fotku Vanesky, která mi tohle všechno připomněla. A která čeká na domov, kde jí dají prostor, pochopení, podporu a lásku.
Děkuji Vám Danica
Může jít o obrázek psovi a venkovnímu
Číslo účtu: 2400903515/2010
Pomoc psíkom na východnom Slovensku, občianske združenie,
Jána Erdélyiho 595/41, Veľké Kapušany, 079 01, IČO: 42407001
+421 918 799 176
Na konci sveta
Číslo účtu: 2801633579/2010
+421 910 672 580
pomocnks@gmail.com