Pešky, polštáře a jiné vycpané materiály používáme je na různé sporty a hry od přetahování až po zavěšování. Jsou dostupné v různých velikostech a barvách. Záleží jen na vašem výběru.

Různé druhy pešků, polštářů a míčků vám zajistí dobrý výběr pro vašeho parťáka. Pokud například chci, aby se pes o hračku dělil a nemám třeba dobře vytvořené pouštěčky či podávání anebo je pejske chtivý, mám na výměnu tu samou věc, kterou má i on. Proto pokud budete kupovat ring, nebo pešek, měli by jste si vzít dva kusy. I tady jako u pullerů si pes tvoří žebříček hodnot a my by jsme na to vždy měli dbát.

ringo páskyRingo pásek (nevyplněná látka)

Pešky můžete dobře použít na přetahování mezi psy, či zavěšení (na zavěšování je vhodný i polštář). Dbáme samozřejmě na bezpečnost a pokud to pejsek nezná, začíname u země a s nácvikem plných zákusů a vůbec aby tu hračku chtěl ukořistit. Je to výborná hra jak psa unavit a zabavit. Je jen na vás jak tuto pomůcku využijete. Pokud nemáte psa, který se za jídlo urve, může být zrovna tato pomůcka pro vás vhodná.

 

pešky pro výcvikPešek ovál 20cm

Pokud chceme rozvíjet lovecký pud je vhodné použít polštáře, aby si pes v tahu vytvořil správný stisk a to i na stoličky. Navíc jej učíte dýchat nosem! Na tento nácvik mohu brát i ringo míčky, se kterými se lépe manipuluje a pes v běhu s nimi nemá takový problém. Na rajčeti můžete najít i fotky a práci s nimi.

barevné pešky

Tréninky jsou nejen odlišné od plemene, ale také o věku a povaze samotného psa. Nakonec z naší strany i dle účelu. Nelze stanovit přesný popis, od kterého můžete očekávat ihned výsledky.

Pro mě nejdůležitější součástí této hry je, že to psa hlavně baví. Ne každý pejsek má přirozené lovecké pudy a ne každý se chce hned honit po louce. Vy tuto chuť musíte najít ve svém pejsku. Pomalinku po částech dané hračky nabízet a rozvíjet o projevovanou hru zájem. Tréninky dělejte krátké, nejlépe vše ukončete v tom lepší, pejsek by neměl ztratit zájem sám, ale měl by vědět, že o něco přichází. Frustrace v příští hře mnohem lépe propukne ve větší chuť si to ulovit.

Pokud psa vedu k nějakému sportu, měl by pes získávat kořist, když má plný zákus a pokud je mladý nebo nezkušený měli by jste dbát na výběr velikosti a materiálu.

 

CELKOVÁ NABÍDKA (barvy dle domluvy)

Pešek ovál 20 cm     200,-

Pešek ovál 40cm      300,-

Pešek bull – polštář   400,-

Pešek pískací pro štěňata 300,-

 

pískací pešek